Sony lanseaza TransferJet

Bluetooth-ul este şi va mai fi multă vreme de acum înainte o tehnologie nelipsită de pe aproape orice gadgetmultimedia, dar a venit vremea să anunţăm ceva cu un potenţial mult mai ridicat şi care în 2008 apărea doar în scopuri demonstrative – tehnologia TransferJet, proprietară Sony. Aceasta permite atingerea unor viteze de 187 de ori mai mari decât prin Bluetooth: teoretic maximum 560 Mbit/s, practic până la 375 Mbit/s.

Reputatia Sony legata de vestitele ei carduri de memorie ProDuo este cunoscuta. Acum vrea sa convinga lumea ca formatul lor nu e doar o metoda prin care fac mai multi bani si lanseaza TransferJet, un card de 8GB ce promite sa scoata cablurile din viata fotografilor. TransferJet foloseste o tehnologie radio cu ajutorul careia poti transfera pozele din aparatul foto in calculator fara a avea nevoie de un card reader sau de cabluri.

Metoda imi pare cam dezavantajoasa pentru ca vor fi necesare camere compatibile cu cardul, iar asta il face sa-si piarda esenta. Si peste toate, exista deja un produs similar pe piata numit EyeFi, care foloseste wireless si este compatibil cu orice camera in care e bagat. In plus, are facilitati cum ar fi uploadul automat al pozelor pe Picasa. In fine, cardul de la Sony e disponibil pentru $99.99, daca sunteti interesati.

Sony va comercializa o cameră foto compatibilă TransferJet (Sony DSC-TX7) + un card de memorie TransferJet, urmând ca în martie să mai lanseze încă un astfel de produs – tot o cameră foto (DSC-HX5V). Şi notebook-urile Sony din seria F vor beneficia de noua tehnologie, dar nu ştim încă data când vor intra pe piaţă.

Dezavantajul utilizării TransferJet este distanţa extrem de mică pe care se realizează conexiunea – nu mai mult de 3 cm.

Toshiba este o altă companie care va lansa produse cu TransferJet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *