O lume fara cabluri e o lume mai buna?

Imaginati-va o lume fara cabluri, o lume a mobilitatii absolute, acea lume care te va scuti de a da cu dintii de parchetul plan si tare, atunci cand mergi cu laptopul in brate prin casa, pentru ca te-ai impiedicat de un cablu. Din pacate insa, nu cred ca se va gasi prea curand si solutia pentru pisica ta care iti intra intre picioare exact cand nu te astepti si eventual ai in brate si ceva ce are potential de spargere sau defectare iremediabila, daca il scapi pe jos.

Momentan niste cercetatori/inventatori vor sa te scape de cordonul de alimentare cu energie electrica al laptopului. Initiativa este desigur binevenita, ideea acestui concept de alimentare a dispozitivelor electronice prin unde electro magnetice nu este chiar rasarita tocmai acum in peisaj.

Proiectul va reprezenta o inovatie care va revolutiona industria tehnologiei, deoarece nu vom mai fi nevoiti sa avem la dispozitie o priza pentru a ne alimenta laptopul, telefonul sau alte dispozitive electronice. Electricitatea wireless ar putea fi folosita in birouri sau aeroporturi, iar tehnologia pe care se va baza ar putea fi incorporata in diverse componente ale computerelor, precum monitoarele.

Viitoarea tehnologie se va baza pe elemente de fizica primara, precum bobina electrica care poate transmite energie la distanta, folosind inductia prin rezonanta.
Reprezentantii companiei Intel au facut o demonstratie, in care au reusit sa aprinda de la distanta un bec de 60 de W.
“Problema pe care o reprezinta electricitatea wireless nu este aceea de a reusi sa o facem, ci de a reusi sa o facem o cale de alimentare sigura si eficienta”, a declarat cercetatorul Intel, Josh Smith.

Cercetatorii Intel spun ca tehnologia electricitatii transmise prin wireless va putea fi folosita in jurul anului 2050, deoarece proiectul este abia in stadiu de inceput. Problemele pe care le implica acest concept sunt legate de ineficienta procesului, datorita pierderilor de energie in mediul ambiant.

Ramane sa ne intrebam cat de benefic va fi acest camp electro-magnetic vietuitoarelor si oamenilor.

One thought on “O lume fara cabluri e o lume mai buna?

  1. Cat de benefic poate fi sa nu mai folosesti energie ca sa produci cabluri si sa le mai si izolezi cu materiale plastice derivate din petrol….
    cat despre efectele unui camp electromagnetic…sa nu uitam ca terra are un camp formidabil si ca inotam fara sa stim fara sa vrem si mai ales fara sa constientizam intr-o mare de campuri electromagnetice…inca de la aparitia omului pe pamant….ele erau demult stapane pe aceasta planeta…pana si noi avem camp magnetic..suntem emitatori si receptori in acelasi timp de astfel de energie…. Stiti acele periute de dinti electrice?
    Ele se incarca prin asezarea intr-un suport…toata lumea crede ca din suport se transfera energia direct in acumulator….gresit…ca sa nu intre lichid in compartimentul cu controllerul de motor si mecanismul motorului ce sunt foarte inghesuite in jurul unui acumulator se face transferul de energie electrica printr-o bobina…
    Asa se poate aranja in aeropoarte de ex ca sa existe locuri speciale unde iti poti aseza leptopul… sau chiar masa din cafeneaua aeroportului sa fie prevazuta cu un aparat cu fise..introduci fisa sau scanezi codul de bare al biletului si ti se ofera energia aferenta….problema majora este sa adaptezi si interiorul leptopului astfel incat sa asigure alimentarea cu energie din acea bobina prin inductie cat si incarcarea acumulatorului..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *