Centralele telefonice Alcatel – cele mai flexibile sisteme de telefonie fixa

Centralele telefonice Alcatel sunt unele din cele mai practice centrale telefonice construite vreodata pentru simplul motiv ca ele implementeaza o arhitectura modulara, specifica echipamentelor adaptabile. Datorita numarului mare de componente specializate pe diferite domenii, arhitectura modulara permite realizarea unor configuratii vaste, in functie de preferintele clientului, putandu-se evita astfel implementarea unor facilitati total nefolositoare, pentru care se platesc sume mari de bani.

Ca derivat al acestei facilitati, centrala ofera si beneficiul de a nu fi total neutilizabila in cazul aparitiei unui defect la una din componente. Utilizarea unui sistem de operare flexibil, ce poate fi updatat este ideal pentru o gestionare si un transfer cat mai eficient de date.

Voi prezenta pe scurt, cateva domenii de utilizare:

1 Utilizarea ca centrala hoteliera
Alcatel pune la dispozitie o gestionare a apelurilor efectuate putandu-se realiza astfel  cate o nota de plata pentru fiecare camera in parte, in functie de apelurile efectuate. Un sistem Alcatel poate afisa mesaje informative pe display-ul fiecarui aparat telefonic, in functie de statusul camerei respective (libera, ocupata, curata). O alta functie necesara pentru orice hotel si pusa la dispozitie de un sistem Alcatel este posibilitatea programarii aparatului telefonic ca alarma, atat de catre client cat si de administrator la cererea clientului.

2 Utilizarea pe post de management pentru internet
– Aceasta poate fi dotata cu placi LAN a caror porturi pot fi monitorizate.
– Realizarea de retele private.
– Ulilizarea telefoniei prin mediu IP.

3 Call center
– Permite o monitorizare a fiecarui agent in parte, atat a apelurilor efectuate cat si a duratei fiecaruia.
– Verificarea convorbirilor si evitarea aglomerarii unui utilizator prin distribuirea apelurilor catre aparatul telefonic cu cea mai mica activitate.
– Inregistrarea convorbirilor.
– Utilizarea unei operatoare automate.
– Redarea de mesaje informative in functie de timp.

Ar mai fi multe de spus despre centralele telefonice Alcatel si va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare si intrebari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *