Ce s-a modificat la noul Apple iPod touch?

Apple iPod touchDupa ce iPhone a avut parte de un facelift prin urmasul sau iPhone 3G, a venit randul si pentru iPod touch sa se bucure de imbunatatiri.

La prima vedere noul iPod touch nu da semne de modificari radicale, el pastrand in continuare acelasi display Multi Touch de 3.5 inch si acelasi singur buton plasat sub display. A fost schimbata marginea din plastic negru cu una din otel inoxidabil si, mergand mai departe spre spatele dispozitivului, vom descoperi un finisaj identic noului iPhone 3G, mai curbat spre margini. In afara ca ofera noului iPod touch un aspect mai elegant, modificarile formei spatelui mai ofera utilizatorului si o manevrare mai placuta si mai usoara.

Pe langa modificarile subtile ale formei spatelui, cei de la Apple au adaugat pe marginea dispozitivului un buton dedicat ajustarii volumului care desi pare un detaliu destul de nesemnificativ, multi posesori ai primului model de iPod touch s-au plans de lipsa acestei functionalitati. Complementar acestui buton a fost adaugat si un difuzor incorporat destul de util pentru jocuri sau clipuri video dar care nu ofera prea mare claritate in cazul in care se asculta muzica.

Pe partea de soft avem de-a face cu mai putine noutati, pastrandu-se neschimbate interfata si functionalitatile touchscreen sau browserul Safari impecabil. Cea mai semnificativa nouatate ar fi ca, pentru noile modele iPod touch, Apple permite acces la noul sau App Store prin care puteti descarca gratuit tot felul de jocuri si aplicatii utile special concepute pentru iPod touch.

Cand vine vorba de calitatea sunetului, noul iPod tocuh (la fel ca si majoritatea tipurilor de iPod) nu se descurca prea bine lasand impresia unei oarecare lipsa de energie a muzicii redate in comparatie cu alte playere produse de competitori.  Un alt minus ar putea fi raportul dintre pret si capacitate de stocare insa considerand intreaga suita de functionalitati care completeaza acest dispozitiv, putem spune ca pretul este justificat.

Asadar putem numi noul iPod touch ca fiind un urmas demn al predecesorului sau, integrand aceeasi tehnologie care in urma cu un an si ceva revolutionaliza conceptul de dispozitiv multimedia portabil odata cu lansarea primei generatii de iPhone si iPod touch; tehnologie care nici pana astazi nu reuseste sa fie pe deplin replicata de competitorii Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *