Atentie, tastatura murdara!

Daca sunteti tipul de persoana care petrece foarte mult timp in fata calculatorului, si se mai intampla ca si alte persone sa il acceseze ocazional, acasa sau la birou, atunci ar trebui sa fiti informati ca tastatura dumneavoastra poate deveni o amenintare la sanatatea utilizatorului ei.

Mare parte a pericolului vine din faptul ca o mana gazduieste in jur de 150 de specii de bacterii, iar daca ar fi sa comparam mainile a 50 de persoane, am avea aproximativ 7.500 de specii diferite de bacterii. Din tot acest numar, doar 5 specii sunt comune la toate cele 50 de persoane, astfel sansa ca dumneavoastra sa contactati bacterii noi la un singur contact este extrem de mare. Acest lucru nu poate fi evitat intr-un mediu normal, deoarece orice suprafata noua la un singur contact devine contaminata, astfel locurile cele mai des atinse din jurul nostru, cum ar fi: tastaturile, mousii, butoane, manere, elemente de birotica etc. se transforma in mici colonii de bacterii care ne pot ameninta serios sanatatea. In cazul in care nu stiati, sa dovedit ca tastatura unui PC poate contine mult mai multe bacterii decat banalul vas de toaleta.

“Un lant vicios!” – probabil ca ati exclama, si va dau dreptate. In fond, ori de cate ori s-ar spala mainile, exista intotdeauna posibilitatea ca acest lucru sa fie zadarnic deoarece tastatura si celelalte suprafete raman la fel de murdare sau devin din ce in ce mai populate de bacterii.Manusile chirurgicale purtate non-stop ar fi oare una din solutii? Sau masca chirurgicala? Sa fim seriosi, e ca si cum ai urmarii un reportaj de stiri din Asia, acestea ne ingradesc libertatea si ne creaza un evident disconfort.

Pentru a evita toate aceste sitatii neplacute sugestia noastra este sa incepeti prin a va curata, daca nu zilnic cel putin odata la 2 zile suprafetele cu care intrati in contact cel mai des. Exista produse de curatat profesionale si producatori care cheltuie sute de mii de dolari pentru diferite teste dermatologice care au practic un singur scop: de a ne oferi cele mai eficiente substante pentru a ne proteja impotriva bacteriilor si virusilor.

Sunt doua tipuri de produse ce va ajuta sa terminati tot curatatul in mai putin de 2 minute:Primul produs, este destinat suprafetelor cu care intrati in contact in mod direct (tastelele, carcasa si de ce nu chiar si cordonul de conectare cu PC-ul) si anume: servetele de curatat. S-a dovedit ca la o singura curatare, acestea elimina aproape in totalitate bacteriile intalnite pe suprafetele de lucru. Cel de-al doilea produs este spray-ul cu aer comprimat destinat suprafetelor ascunse cum ar fi spatiul de sub taste, spatiile greu acesibile care se umplu de scame, firimituri, fire de par si multe altele care pot deveni adevarate musuroaie de bacterii.Aceste doua produse pot fi utilizate nu numai la curatatul perifericelor PC, ci si a altor suprafete metalice, plastice sau cauciucate ce va inconjoara.

Protejati sanatatea intr-un mod usor si la indemana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *