Administrator de retea la 11 ani

Noi nu ne putem lăuda cu astfel de fapte măreţe. Puţini dintre noi au avut posibilitatea să se joace cu pseudo-PC-urile Felix sau HC la acea vârstă. Eu de-abia eram în stare să desenez o faţă zâmbitoare cu „plot” în Spectrum.

Pe de altă parte, Jon Penn, un băiat de doar 11 ani din statul Alabama, a ajuns administrator de reţea în micuţa şcoală în care învaţă. Cunoştinţele sale în domeniu le depăşesc pe cele ale utilizatorilor comuni. După plecarea administratorului de sistem, reţeaua de calculatoare a fost plasată în sarcina mamei lui Jon, bibliotecara şcolii. Băiatul a decis să o ajute pe mama sa şi a ajuns să se ocupe aproape singur de toată reţeaua.Nu a avut o sarcină prea uşoară deoarece calculatoarele au fost donate şi erau destul de vechi. Din acest motiv, instalarea unui antivirus pe fiecare dintre ele nu era o soluţie prea bună. În concluzie, Jon a decis să folosească o aplicaţie de securitate care să filtreze traficul pe Internet doar în serverul central. După ce a evaluat mai multe soluţii, s-a oprit la McAfee Secure Internet Gateway.

Mai mult, Jon a fost consultat de conducerea şcolii în legătură cu restricţionarea traficului pe anumite site-uri populare printre adolescenţi, dar nu neapărate necesare activităţilor şcolare. Astfel s-a decis blocarea accesului la portalul social MySpace.com, fapt care a nemulţumit mai mulţi elevi.

Printre alte „pasiuni” ale lui Jon se numără testarea programelor de virtualizare, precum VMware. El speră să poată da un test online în această vară pentru a primi o certificare de administrator de sistem de la o companie acreditată.

Noi ii uram mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *