Acer Aspire Timeline 3810T

Te va uimi! Cele opt ore de autonomie a bateriei reprezinta un atu cu care nu foarte mult producatori de notebook-uri de pe piata se pot lauda. In afara de principalul sau avantaj, TimeLine 3810T nu sta prost nici la restul capitolelor. Dimensiunile ultra slim si finisajul stralucitor ale produsului il transforma intr-o solutie ultra-portabila foarte chic, probabil doar Sony Vaio TT il intrece datorita finisajului din carbon si unitatii optice DVD-RW cu care a fost dotat de catre producatorul nipon, dar tinand cont de diferenta enorma de pret dintre Vaio si TimeLine 3810T, probabil ca si “marele” Sony paleste in fata celor de la Acer.
In ceea ce priveste performanta se poate spune ca TimeLine 3810T nu se impune ca un Apple Mac Book dar nici nu este de neglijat tinand cont de pret si de testele efectuate care pot confirma ca taivanezii au un plus in fata americanilor lui Steve Jobs. Acer a vrut sa puna accent maxim pe autonomie si mai putin pe performanta. Ca urmare producatorul taivanez l-a dotat pe 3810T cu un procesor Intel Core 2 Duo de 1.4 Ghz, 4 GB DDR2 la 1044 MHz upgradabila pana la 8 GB, HDD SATA de 500GB. Din nefericire la capitolul video avem parte de o placa integrata Intel GMA 4500 MHD care nu v-a oferi prea multe bucurii pasionatilor de jocuri.
In majoritatea prezentarilor, cel mai mare handicap scos in evidenta a fost faptul ca notebook-ul Timeline 3810T nu este dotat cu o unitate optica, lucru cu care nu sunt de acord, fiind de parere ca tehnologia optica este depasita la toate capitolele de restul tehnologiilor de stocare si astfel nu putem considera lipsa din dotare a unui device depasit ca fiind cel mai mare handicap. Mai degraba lipsa conexiunii tip Bluetooth si a placii video dedicate se pot considera ca cele mai mari minusuri ale lui 3810T.
La capitolul teste, Acer Timeline 3810T a obtinut rezultate excelente acesta fiind intrecut la toate testele doar de Apple MacBook Pro, dar tinand cont ca Mac-ul este dotat cu un procesor Intel Core 2 Duo de 2.26 Ghz si o placa video nVidia GeForce 9400M si un pret pe masura, am putea sa afirmam ca invingatorul este tot produsul taivanez.
In cifre testele au aratat cam asa:
Testul multimedia a fost realizat in 472 secunde de MacBook si in 1533 secunde de 3810T.
Testul de procesare a imaginilor in Photoshop CS3 a fost realizat in 137 secunde de MacBook si in 213 secunde de 3810T.
La testul de autonomie al bateriei 3810T nu a reusit sa intreaca cele 342 de minute ale MacBook-ului, acesta rezistand 329 de minute (testul a fost realizat in timpul vizionarii video).
Ca o concluzie Acer Timeline 3810T sta destul de bine la majoritatea capitolelor. Designul este unul atractiv, finisajele sunt foarte bune, nu e nici prea mare – nici prea mic, cifrele testelor arata imbucurator de bine, iar la capitolul autonomie de lucru nici nu se poate pune problema.

Written by Feno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *