Procesoare noi

Dinspre ambii jucatori, AMD si Intel vin vesti ca primavara asta vom avea noi modele de procesoare pe rafturi.

Intel dupa cum ne-a obisnuit iese pe piata cu un model adresat segmentului high-end (cu bugete consitente) care va avea un pret de lansare de peste 1000 USD. Il veti putea gasi sub denumirea Core i7 980X, dar noutatea acestui model consta in special in faptul ca va avea numai putin de 6 nuclee. Chiar de luna aceasta se va putea achizitiona, iar printre caracteristicile care au mai fost dezvaluite mai gasim ca va rula la o frecventa de 3,33Ghz (frecventa nu mai este indicatorul principal pentru performanta) si va avea o memorie cache de 12MB structurata la toata cele 6 nuclee. Aruncati o privire pe pliantul de mai jos pentru a vedea toate punctele forte ale acestuia.

Informatiile cu privire la procesoarele AMD sunt putin mai vagi, nespecificandu-se data aproximativa de lansare. Se cunoaste ca numele de cod al acestora – “Thuban” – si dupa cum AMD ne-a obisnuit vor lansa mai multe modele dintr-o data pentru a satisface orice buget. Ca si generatie de “retail” sub care acestea se vor vinde va fi Phenom, dar urmat de un X6 – in traducere fiind echivalentul pentru 6 nuclee.

Trei modele vor fi initial: 1035T, 1055T si 1075T. Daca unul din aceste 3 modele face cat un Core i7 actual sunt absolut sigur ca vor avea succes, bineinteles daca pretul lor va fi mai mic ca un Core i7. Mai ramane sa avem putina rabdare si sa analizam oportunitatile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *