Copacul conectat la internet

Celebrul cimpanzeu cu cont pe Facebook este mic copil pe lângă copacul conectat la Internet. Nu este o simplă prezenţă online, căci acest simpatic portocal trimte mesaje pe Twitter şi ascultă cu interes tot ce au de spus oamenii. Greşim oare dacă îl comparăm cu copacul sufletelor (Tree of Souls) din Avatar?

Portocalul vorbitor este conectat la un dispozitiv electronic care îl transformă, practic, într-un senzor de câmp electromagnetic. Astfel, dacă cineva se apropie de el sau pur şi simplu se mişcă în jurul lui, senzorul transmite instant informaţii despre acea mişcare către un procesor dintr-un laptop aflat din apropriere, declanşând astfel o serie de răspunsuri posibile.

Recţiile copacului nu sunt aleatorii, ci se bazează pe activitatea din jurul lui. Dacă cineva se îndepărtează de el, va fi trist – va posta un tweet şi probabil va alege o melodie blues. Dacă în schimb mai mulţi vizitatori se vor afla în jurul lui în acelaşi timp, cel mai probabil va comenta cât de ocupat şi popular se simte.

Ineditul proiect a fost conceput de Ericsson pentru a celebra Ziua Mondiala a Cititului cu voce tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *