Raspberry PI – computer ca un card de credit!

Raspberry Pi, acest computer de dimensiunea unui card de credit, cu placa de retea Ethernet inclusa, conector HDMI, 2 port-uri USB, 512 MB RAM, procesor ARM la 700 MHz  este capabil sa ruleze Linux, sistem de operare Raspbian.

-alimentator pentru Raspberry PI

computer de dimensiunea unui card de credit
Daca doriti sa adaugati si o cutie special gandita pentru placa dumneavoastra, un cablu HDMI pentru conexiunea cu monitorul, si un alimentator (cu cablu microUSB inclus), atunci va recomandam Kit Accesorii pentru Raspberry PI.
raspberry2
In plus, daca vreti sa extindeti posibilitatile placii dumneavoastra cu o gama larga de senzori (temperatura, umiditate, lumina, led-uri, butoane), va recomandam Kit Senzori RaspberryPI – BASIC .Ca sistem de operare este recomandat Raspbian.

-alimentator pentru Raspberry PI

 

raspberry3

KIT SENSORI RASPBERRY PI (BASIC)

Acest kit contine o serie de senzori analogici care iti permit extinderea capabilitatilor placii Raspberry PI:

-SensorShield pentru Raspberry PI(ofera posibilitatea de a interfata Raspberry PI cu toti senzorii analogici)

-Senzor de temperatura brick

-Senzor de umiditate brick

-Senzor de lumina brick

-Buton mare brick

-Led brick rosu

-Led brick verde

-Led brick galben

-Led brick albastru

-Set de cabluri mama-mama(pentru a conecta SensorShield-ul la Raspberry PI)

-Set de caluri tata-tata(pentru a conecta senzorii brick la SensorShield)

 

 

SensorShield pentru Raspberry PI:

  raspberry4

 Capabilitati:

1.Adauga o noua functionalitate pentru Raspberry PI, anume posibilitatea de a citi semnale analogice (ADC). Raspberry PI nu dispune de aceasta functionalitate asa cum vine din fabrica, el poate citi doar semnale digitale.

2.Ofera 16 pini de tip mama pentru alimentarea senzorilor analogici (8 pini sunt conectati la 3.3 V, iar ceilalti 8 sunt conectati la GND).

3.Ofera 6 intrari distincte pentru senzori de tip I2C. Puteti conecta pana la 6 senzori I2C simultan, fara a avea nevoie de breadboard sau alte mijloace de conexiune suplimentara.

 

SD CARD RASPBIAN PENTRU RASPBERRY PI:

 

raspberry5
-Card cu sistemul de operare Rasbian (Debian) pentru Raspberry PI-Capacitate 4GBImaginea distributiei Debian pentru Raspberry Pi foloseste 2GB din cardul SD. Daca avem un card SD mai mare de 2GB pe care vrem sa-l utilizam la dimensiunea lui reala trebuie sa redimensionam partitiile:Cea mai simpla modalitate de comunicare cu placa Raspberry Pi este prin intermediul unui adaptor USB-serial. Puteti utiliza un USB to UART bridge” CP2102 de la Silicon Labs, pentru ca permite comunicarea la niveluri logice de 3,3V si 5V si este la un pret accesibil.Trebuie sa aveti o atentie sporita la voltajul la care functioneaza adaptorul. Daca folositi un FTDI sau ceva similar trebuie sa fie varianta la 3,3V, nu la 5V.Trebuie retinut ca voltajul de pe pinii GPIO este 3,3V si nu sunt toleranti 5V.
raspberry6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *