Avantajele si dezavantajele dispozitivelor replica

Probabil ca multi dintre voi si-au pus intrebarea: “De ce sa imi cumpar un telefon sau un aparat de firma cand pot cumpara la bani mai putini o replica ce are aceleasi facilitati ca si originalul sau uneori chiar mai multe decat acesta?” Si poate ca intrebarea se si justifica – de ce nu? In acest articol vom incerca sa va prezentam cateva din avantajele si dezavantajele imitatiilor si speram ca va vom fi de ajutor cand va fi sa va decideti daca vreti sau nu sa cumparati un dispozitiv replica.

Avantajele imitatiilor

» Un prim avantaj ar putea fi pretul foarte scazut fata de original – puteti gasi imitatii la sfert de pret sau chiar si mai mic fata de original.

replica iPhone» Producatorii de replici au obiceiul de a adauga anumite functii suplimentare fata de original tocmai pentru a le face mai atractive. Aici putem lua drept exemplu replicile iPhone la care am gasit functii precum doua ecrane (cate unul pe fiecare fata), doua camere sau dual sim. La fel de bine putem da exemplu o replica la Nokia N95 care avea touchscreen, 4 difuzoare incorporate si alte cateva lucruri pe care originalul nu le avea.

Dezavantajele imitatiilor

»  Cel mai evident dezavantaj al unui dispozitiv replica trebuie sa fie, evident, calitatea indoielnica a acestuia. Si cand spunem calitate ne referim la orice – de la calitatea finisajelor si a materialelor din care e facuta carcasa si pana la calitatea functiilor pe care ar trebui sa le integreze. Daca v-ati cumparat o replica a unui dispozitiv cu touchscreen se poate sa observati ca ecranul tactil nu raspunde foarte usor la atingere fiind nevoie sa exercitati o apasare mai puternica si mai indelungata, lucru ce poate fi atat deranjant pentru utilizator cat si daunator dispozitivului in sine. La fel de bine se poate ca meniul dispozitivului sa nu aiba un aspect foarte atragator si detaliat ca la original, lucru cauzat in cele mai multe cazuri de puterea mica de calcul a dispozitivului, fapt ce se resimte si in celelalte facilitati, cum ar fi redarea-inregistrarea de filme la rezolutii mari sau a aplicatiilor complexe.

» Calitatea slaba a materialelor si a componentelor folosite la fabricarea dispozitivelor replica ne aduce la un alt dezavantaj – replicile se defecteaza foarte repede! Aspectul, integritatea si functionalitatea acestora nu se pastreaza in timp din cauza materialelor ieftine utilizate.

Cu toate astea imitatiile si produsele unor branduri no-name vor avea intotdeauna cota lor de piata fiind greu de refuzat de catre cei cu bugete mici sau de cei care atunci cand vad un asemenea produs au impresia ca au dat peste un chilipir. Rar se intampla totusi ca posesorii de asemenea dispozitive sa fie complet multumiti de calitatea imitatiei lor.

Detineti sau ati vazut asemenea replici? Ce impresie v-au facut?

4 thoughts on “Avantajele si dezavantajele dispozitivelor replica

  1. Am un prieten care are o replica dupa Nokia si e multumit , sincer mie mi-a placut si totusi de ce sa dau bani grei pe unul original cand pot sa-l am la bani mai putini…
    Oricum dupa un an le schimbi!

  2. nu sunt de acord cu cele mentionate mai sus consider ca un telefon bun este cel care il iei direct de la producator avantaje: certificat de garantie si asta zice tot

  3. Eu am vazut o replica super tare zilele astea pe un site cu chinezarii: un telefon care are incorporat si casca bluetooth. Ce ziceti de asta? Nu am vazut la originale inca asa ceva … na!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *